Covid-19

Reisadvies Sri Lanka | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 29-12-2020 | Nog steeds geldig op: 03-01-2021
Voor actuele informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kijkt u altijd even HIER 
Buitenlandse reizen zijn een risico voor de verspreiding van het COVID-19 virus. Ook kunnen landen plotseling maatregelen nemen die binnenkomst en/of vertrek moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET naar het buitenland te reizen tenzij strikt noodzakelijk.
Wilt u Nederland inreizen vanuit Sri Lanka? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 testuitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig, internationale trein- of busverbinding of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
De lokale overheid heeft maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Er geldt een inreisverbod voor buitenlandse reizigers. Reis alleen naar Sri Lanka als het noodzakelijk is. Komt u uit Nederland? Dan wordt u verplicht om minimaal 14 dagen in Sri Lanka in quarantaine te gaan. Na een verblijf in Sri Lanka gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.
Zie voor deze informatie de rubriek ‘Verkeersveiligheid’ en ‘Coronavirus’. Bijgaande kaart wordt geactualiseerd, afhankelijk van de ontwikkelingen. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.