Reisverslag 2018 Ingrid

In oktober 2018 ben ik voor de 5e keer richting Sri Lanka vertrokken, dit keer niet alleen om vakantie te vieren maar ook om Natasja te helpen. Na mijn vakantie in juni van 2018 ben ik in contact gekomen met Natasja en leek het mij heel leuk om haar te gaan steunen en helpen met haar Srilankan-Hope-for-Children. 

Ik was zelf al ’s morgens bij Chitranganie aangekomen en ’s avonds kwam Natasja. In de dagen die volgden hebben we diverse scholen bezocht en het Girls Home. Ik wist eigenlijk niet wat ik kon verwachten en ging er helemaal blanco in. 
Ik ben mee geweest naar drie lagere scholen waar wij diverse spellen , knuffels en ander educatief materiaal hebben gebracht met uitleg over de spellen zoals memorie en domino. Hierbij kon ik meteen het een en ander leren want in mijn ogen was domino gewoon een spelletje maar ik heb nu geleerd dat je er ook rekensommen mee kunt maken. Verder zijn we ook naar het Girls Home geweest waar ik gezellig met de meiden heb zitten spelen met de duplo.

De volgende dag zijn we op bezoek geweest bij een school midden in Kandy voor homeless kids. Hier hebben we een price -giving meegemaakt (kinderen ronden dan een schoolgedeelte af). Ik vond het een hele ervaring om erbij te mogen zijn. 

Die middag zijn we Kandy in geweest om schoolspullen te kopen voor diverse scholen in de Knuckles welke Natasja later in de week zou gaan bezoeken. Ook zijn wij nog naar een school voor special needs geweest wat veel indruk op mij heeft gemaakt. Ze proberen de kinderen van alles bij te brengen met de weinige middelen die hen ter beschikking staan. Wat is het hier in Nederland dan toch super geregeld allemaal.

 

In de avonden bij Chitranganie diverse dozen uitgepakt en tassen gevuld met spellen, speelgoed, knutselmateriaal, etc. gevuld voor de nieuw te bezoeken scholen in de Knuckles.

Al met al een paar drukke maar super geweldige dagen met Natasja gehad, wat wordt er door Natasja en de mensen die haar helpen geweldig werk gedaan. Ik hoop dat ik nog vaker mee mag om te helpen.

Ingrid Wester