De organisatie

 ORGANISATIE SCHOLEN EN TEHUIZEN

 Vanaf het jaar 2000 begonnen wij met het sturen van containers vol met hulpgoederen naar Sri Lanka. De hulpgoederen bestonden uit: boeken, speelgoed, kleding, schoenen en educatief materiaal. Het was hierdoor makkelijk om scholen en tehuizen te voorzien van goederen die ze nodig hadden. Dit is allemaal jammer genoeg veranderd. We sturen ten gevolge van de enorme corruptie geen containers meer. Langzamerhand hebben wij echter andere manieren gevonden om door te gaan met ons project. Zoals ik al eerder melde nemen vrienden en bekenden die naar Sri Lanka gaan zoveel mogelijk hulpgoederen voor mij mee. Mijn eigen koffer zit natuurlijk ook ieder jaar vol met spullen zoals parfum, crème, knexx, lego, chocolade, boeken en ander speelgoed. Het gehele jaar koop ik, in de aanbieding, spullen voor Sri-Lanka. Ik weet precies wat ze daar nodig hebben en richt mij daar dan ook volledig op. Mijn koffer met eigen kleding blijft ieder jaar in Sri Lanka achter, hierdoor kan ik weer meer hulpgoederen meenemen.  

Wij kopen veel spelletjes voor kleuterscholen, Engelse spelletjes, posters en boeken. Van de plaatselijke boekenwinkel  krijgen wij 5/10 procent korting.
 
De schooltassen, sandalen, paraplus en dergelijke worden door een van onze mensen ter plaatse ingekocht. Hij doet dit zonder mijn aanwezigheid daar er voor toeristen veel hogere prijzen worden berekend dan voor de lokale bevolking.

Hoe gaat het dan verder?

We bezoeken een school/tehuis en kijken of zij in onze ogen hulp nodig hebben. Samen met de verantwoordelijke persoon wordt er een verlanglijstje gemaakt. Wij zetten dit lijstje op volgorde van prioriteit. Al naar gelang ons budget besluiten wij wat wij voor de school kunnen betekenen. Aangezien het nooit mogelijk is alle wensen in een jaar te verwezenlijken spreiden wij dit over meerdere jaren uit. De scholen worden door mijn 4 contact personen (zie pagina Wie zijn wij?) het hele jaar nauwlettend in de gaten gehouden. Zodra blijkt dat er misbruik gemaakt wordt van onze hulp of dat de school onze hulp niet meer nodig heeft en zelfstandig verder kan wordt de hulp direct gestopt.

WIJ GEVEN NOOIT GELD, ALLEEN MAAR GOEDEREN AAN EEN SCHOOL!!

Ons uitgangspunt is dat wij de kinderen willen helpen. Een aanvraag voor verf om de keuken te schilderen beantwoorden wij met nee!!! Daarentegen zeggen wij ja tegen een oude, vieze WC die opgeknapt moet worden. Normaal gesproken gaan we 2x (in de tijd dat ik er ben) naar de school/het tehuis. Bij ons 1e bezoek wordt alles besproken en een plan van aanpak gemaakt, bij het 2e bezoek brengen wij de beloofde goederen en krijgen de kinderen een klein cadeautje of iets lekkers om te eten. Buiten de scholen die wij helpen met het bouwen van sanitaire voorzieningen, speeltoestellen en educatief materiaal,helpen wij ook vele tehuizen. De tehuizen worden geholpen met onder andere de volgende producten: slippers, paraplus, T-shirts, schooltassen, thermoskannen, chocolade vingers, waaiers, posters, Engelse boeken en spelletjes, shampoo, zeep, tandpasta, kasten, autootjes, zakgeld, papier, gloeilampen, cricketsets, knuffels, kleding, schoolschoenen, lakens, wasmachine, zakgeld, bezems, petten etc.       

MET ZOIETS KLEINS KAN JE EEN KIND ECHT BLIJ MAKEN!!