LC Supports Foundation 2020

Dankzij LC Supports Foundation kreeg ik de kans om Sri Lanka te bezoeken en met eigen ogen te zien wat we daar doen, kinderen helpen op meer dan 40 scholen.
Boudewijn, Charith en ik bezochten 3 verschillende scholen in de buurt van Kandy, in de centrale regio van het land.

Gedurende twee dagen konden we van gedachten wisselen met de schoolleiders. Ze lieten ons zien hoe ze proberen hun best te doen door kinderen van 4-5 tot 14-15 jaar oud met beperkte middelen les te geven.

Ik zag:

  • Hoe kinderen hockey speelden met tweedehands sticks (de meeste sticks waren gebroken).
  • Hoe sommige gezinnen niet genoeg geld hebben om nieuwe schoenen voor hun kinderen te kopen, en de scholen geven hun het laatste paar schoenen dat ze dankzij ons hebben kunnen aanschaffen.
  • Sommige leraren vroegen ons om kopieermachines. Tot nu toe doen maken ze handmatig kopieën. Dus, als er 20 kinderen per klas zijn, moet de leraar hetzelfde huiswerk 20 keer schrijven, een “kopie” per student.

Dankzij onze hulp kon Srilankan-Hope-For-Children toiletten en kranen repareren, muren schilderen in vervuilde steegjes die naar de toiletten leiden. Ze bieden de scholen ook veel speelgoed en educatieve spellen zoals puzzels.

Gelukkig kon ik met mijn bagage wat T-shirts/korte broeken meenemen voor de kinderen van het Sri Sumangala College. Ik gaf ze de uitrusting en daarna speelden ze een prachtige voetbalwedstrijd. Geloof me als ik u vertel dat ze veel beter spelen dan sommigen van ons. Aan het einde van het spel gaven ze mij, uit dankbaarheid een kado.

En tot slot, maar niet minder belangrijk, wil ik mijn dank zeggen aan:

  • Saman en zijn vrouw Kanchana voor het interessante gesprek dat we hadden over de projecten die ze in gedachten hadden tijdens een heerlijk zelfgemaakt diner.
  • Gamini voor de fascinerende gesprekken die we hadden. Ik was ongeveer 3 dagen bij je en ik kan eerlijk zeggen dat je een van de mensen met een groot en goed hart die ik heb ontmoet.
  • Chitranganie voor alles: de gastvrijheid, het geweldige eten, de verhalen die je me vertelde …
  • Nishanta omdat hij mij het gevoel gaf dat ik een Sri Lankaanse burger was. Je stelde me voor aan al je vrienden en we hadden zelfs de kans om samen te voetballen.
  • Natasja voor je perfecte planning waardoor ik van alles heb genoten wat ik op het eiland heb gedaan.

Het was echt een goede ervaring. Is goed om te erkennen hoe de beste van ons wordt samengevoegd met de beste van hen om een ​​solide relatie te creëren die behoeftige mensen helpt.

Gelukkig zal LC Supports Foundation er nog vele jaren voor in de toekomst zijn.

Oriol Puig (LC Supports Foundation)