februari 2021

Scholen zijn weer geopend

In Sri Lanka gaan de scholen, na lange tijd gesloten te zijn geweest in verband met COVID-19, eindelijk weer open. Ramani heeft het dus weer superdruk om alle sponsorkinderen van de juiste schoolspullen te voorzien.

Online lesgeven werkt niet in Sri Lanka aangezien de kinderen thuis niet in het bezit zijn van een laptop. De school heeft dus gevraagd om aangepaste boeken dit jaar zodat de kinderen hier thuis veel in kunnen werken aangezien ze maar een paar dagen per week naar school kunnen. 

Er is besloten om i.p.v. nieuwe schoenen deze aangepaste (duurdere) boeken te kopen voor de kinderen. Doordat de kinderen weinig naar school konden afgelopen tijd zijn de oude schoenen niet veel gedragen en kunnen nog wel een jaar mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Scholen zijn weer geopend Meer lezen »

Update project Mahaoya

Kanchana, een van de vrijwilligers van Srilankan Hope for Childeren is bezig met een project in de omgeving van Mahaoya. We werken samen met het dorpshoofd en hij vertelt ons waar de armste mensen wonen. In het verleden hebben we een dorp geholpen met kleine zonnepanelen en voedselpakketten.

zonnepaneel
zonnepanelen
zonnepaneel
voedselpaketten
schoolmaterialen

Twee jaar geleden heeft het dorpshoofd ons verteld over een dorp dat nog armer was! We hebben dit dorp bezocht maar konden niet alle bewoners ontmoeten omdat de meest afgelegen huisjes niet bereikbaar waren wegens het ontbreken van een weg ernaartoe. 

huisje in een nieuw dorp

We hebben met het dorpshoofd en het schoolhoofd van de lokale lagere school gekeken wat we konden doen om te helpen. Ons hoofddoel blijft hulp aan de kinderen. Van de 150 families in het dorp hebben het dorpshoofd en het schoolhoofd de 20 allerarmste families met schoolgaande kinderen uitgekozen.

We hebben besloten om in deze tijd van Corona, met het geld gekregen van de Green Heart Campagne van LC Packaging, deze families ieder een uitgebreid voedselpakket voor drie maanden en ook 25 planten te geven, zodat ze zelf hun groenten konden telen. Deze planten kunnen met weinig water toe.
We gaan door met dit project maar vanwege de lockdown zijn de meeste projecten echter uitgesteld. 

voedselpakket
voedselpakket 

 

rijst
en planten

 

 

 

 

Update project Mahaoya Meer lezen »