Project Hockeysticks

Het is alweer 5 jaar geleden dat Youth4Youth (jeugdleden van VMHC Cartouche uit Voorburg) naar Sri Lanka kwam. Youth4Youth heeft toen onder andere hockey-les gegeven aan de kinderen van de Mahawatta Maha Vidyalaya school. Het hoofd van deze school speelt zelf ook hockey, hij vond dit zo’n leuke actie dat hij op zoek is gegaan naar iemand die de hockey-les kon overnemen.

Youth4Youth had de oude clubshirts en hockeysticks meegenomen en deze gedoneerd aan de school.
Het jaar daarop kwam er een andere groep van Youth4Youth naar Sri Lanka en zij hebben toen samen met Sri Lankan Hope for Children een keepersoutfit gekocht en deze aan de school gegeven.

De kinderen van de Mahawatta Maha Vidyalaya school gingen steeds beter hockeyen waardoor ze ook mee konden gaan doen aan wedstrijden, welke ook nog geregeld werden gewonnen. Hoe geweldig is dit voor deze kinderen.

Nu, 5 jaar later, hebben de kinderen nieuwe hockeyoutfits gesponsord gekregen door Sri Lankan Hope For Children. Daarnaast is Nishantha, een van de Sri Lankaanse vrijwilligers voor Sri Lankan Hope For Children, op pad gegaan om nieuwe hockeysticks te vinden. Dit was een hele onderneming zeker in deze tijd van Covid-19. Diverse malen is hij met de bus en trein naar Colombo gegaan vanuit Kandy, wat toch een reis van een paar uur heen en paar uur terug is. In Colombo is hij op zoek gegaan naar nieuwe hockeysticks maar die waren niet makkelijk te krijgen.
Vaak komen de hockeysticks uit India maar de levering van de sticks is op dit moment, door Covid-19, niet echt goed. Na vele sportzaken bezocht te hebben, is het Nishantha dan toch gelukt om 15 nieuwe hockeysticks te vinden. De nieuwe hockeysticks zijn door Nishantha gegeven aan de kinderen van deze school.

Ook wil de school nu een meisjes team opzetten. Hiervoor zijn we in Nederland nu een project gestart om via verschillende hockeyclubs spullen te krijgen. Denk hierbij aan shirts, sokken, scheenbeschermers, ballen en hockeysticks.

Dit is de nieuwe keepersoutfit geschonken door Youth4youth