Wie zijn wij?


Hallo, mijn naam is Natasja Lammers.


Ik ben juf op basisschool Jong Geleerd in Halfweg,
 
In de omgeving van Kandy bezoek ik o.a. scholen en kindertehuizen om onderwijskundige materialen, speelgoed en andere goederen te verdelen. Tegenwoordig zijn de activiteiten uitgebreid naar scholen in de jungle en andere gebieden waar wij families ondersteunen.  
 


Dit alles begon in 2000 toen ik Sri Lanka tijdens een vakantie voor de eerste keer bezocht. Omdat ik wist dat Sri Lanka een arm land was, besloot ik wat extra spullen mee te nemen om weg te geven. Ik schonk een en ander aan Lewella, een tehuis voor jongens met een geestelijk handicap in Kandy.

Bij die ene vakantie is het niet gebleven, ik reis nu ieder jaar op eigen kosten naar Sri Lanka. Vrienden en kennissen gaven mij de eerste jaren gebruikte kleding en schoenen mee om uit te delen. In 2003 stemde de basisschool “De Ark” in Heemstede/Nederland, waaraan ik was verbonden  als lerares, er mee in, Lewella voor twee jaar te ondersteunen. Er stonden in iedere klas spaarpotjes om geld in te doen en dozen om gebruikte zomerkleding en schoenen te doneren .

Dit project is gegroeid en mijn doel is nu zoveel mogelijk, scholen en homes in Kandy en omgeving te helpen.

Ouders van kleuters  hebben bijna geen geld om een lerares te betalen, laat staan voor materialen die de lerares nodig heeft om de kinderen te stimuleren. Meestal zijn een paar tafeltjes en stoeltjes het enige dat in een klas aanwezig is. Op de basis en middelbare scholen worden de leerkrachten betaald door de regering. Daarnaast betaald de regering de uniforms en de boeken voor de scholen. Dat is alles. Ouders moeten zelf alles voor hun kind(eren) betalen. Daarvoor krijgen ze een lijst mee van school. Kunnen de ouders dat niet betalen dan kan het kind niet naar school. Daarom zijn wij een sponsor project begonnen.

Ik heb 4 contacten in Sri Lanka: Ramani Smits, Saman en Kanchana Samraweera en Nishanta Indrijith.
In Nederland helpen Ingrid Wester en Hans de Koning (website) mij.

Ramani Nishanta
 

Saman and Kanchana

 

Ingrid

 

Hans

 

Met Kanchana, Saman en Nishantha helpen we vooral scholen, tehuizen en families.
Samen met Ramani doe ik het Sponsor een kind project. (zie hieronder)

Naast de bovenstaande activiteiten zijn wij begonnen met een sponsor project.
Vanaf 60 euro per jaar kunt u ervoor zorgen dat een kind 1 jaar naar school kan gaan.
U kunt hier meer over lezen onder het kopje Sponsor een kind