Update project Mahaoya

Kanchana, een van de vrijwilligers van Srilankan Hope for Childeren is bezig met een project in de omgeving van Mahaoya. We werken samen met het dorpshoofd en hij vertelt ons waar de armste mensen wonen. In het verleden hebben we een dorp geholpen met kleine zonnepanelen en voedselpakketten.

zonnepaneel
zonnepanelen
zonnepaneel
voedselpaketten
schoolmaterialen

Twee jaar geleden heeft het dorpshoofd ons verteld over een dorp dat nog armer was! We hebben dit dorp bezocht maar konden niet alle bewoners ontmoeten omdat de meest afgelegen huisjes niet bereikbaar waren wegens het ontbreken van een weg ernaartoe. 

huisje in een nieuw dorp

We hebben met het dorpshoofd en het schoolhoofd van de lokale lagere school gekeken wat we konden doen om te helpen. Ons hoofddoel blijft hulp aan de kinderen. Van de 150 families in het dorp hebben het dorpshoofd en het schoolhoofd de 20 allerarmste families met schoolgaande kinderen uitgekozen.

We hebben besloten om in deze tijd van Corona, met het geld gekregen van de Green Heart Campagne van LC Packaging, deze families ieder een uitgebreid voedselpakket voor drie maanden en ook 25 planten te geven, zodat ze zelf hun groenten konden telen. Deze planten kunnen met weinig water toe.
We gaan door met dit project maar vanwege de lockdown zijn de meeste projecten echter uitgesteld. 

voedselpakket
voedselpakket 

 

rijst
en planten